Kovempi Paketti

Panimoyhtiö Tuju, Suomi. Imperial stout, 10 %. Pullo, 0.33 l.

Tuju on panimona sellainen, jonka oluita emme ihan hirveästi ole maistelleet, mutta yleensä olemme tykänneet. Markettivahvuinen Porterrieri on oikein mukava, ja muutenkin muistikuviemme mukaan tummien saralla panimo on ollut vahvimmillaan. Arvioon oluita ei vielä ole eksynyt, joten korkea aika korkata sekin.

Lasiin Kovempi Paketti kaatuu niukasti vaahdoten. Kaatovaiheen kerros on millejä, oluen pinnalle jäävä kerros epätasainen ja ohuempi. Väriltään olut on musta, edes valoa vasten ei näy muita sävyjä. Tuoksu on tumman makeahko, mallaslimppumainen, lakumainen, kuivahko, pehmeä, nokinen. Klassinen ja hyvä tuoksu: tältä imperial stoutin kuuluu tuoksua.

Ja tältä sen kuuluu maistua.

Kovempi Paketti on miellyttävän tuhti ja tahmaisenmakea. Siinä on lievän tervamainen piirre – kuin Sisu-pastilleissa – mutta myös karelle palaneen mallaslimpun makua. Lakuakin löytyy, ja hiukan terävän kalsea humalaisuus puskee läpi – ei tyystin erilainen Siperian kanssa tämä jälkimmäinen piirre. Nielussa korventaa viina. Suussa pyöritellessä mausta nousee hyvin esiin pehmeämmät, leipämäisemmät ja maltaisemmat piirteet, jotka nielussa antavat tilaa väkevämmille piirteille, tehden oluesta miellyttävän vivahteikkaan vaikka se eittämättä vahva ja raskas onkin.

Vaikka Kovempi Paketti selkeästi eräänlainen jouluolut onkin, kelpaa sitä myös maistella näin kesän kynnyksellä. Sen miellyttävän voimakas, väkevä maku tarjoaa paljon maisteltavaa, eikä 10 % vahvuus ota yliotetta. Päinvastoin, vaikka maistuukin niin vahvalta kuin onkin, on Kovempi Paketti erinomaisen juotava imperial stout. Kunhan jakaa pullon eikä kiirehdi, vaan antaa oluelle sen vaatiman ajan.

Tujun osake pysyy korkeassa kurssissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s