Morphosis #002 Queen Cream Sour

Salama Brewing, Suomi. Sour ale, 5%. Tölkki, 0.44l.

Salama Brewing edustaa aavistuksen uudempia kotimaisia pienpanimoita – niin uusia, että vaikka heidän oluita olemmekin juoneet, emme vielä arviointiin asti ole kerenneet. No, korjataanpa tämäkin virhe ja erhe maailmasta nyt!

Morphosis #002 kaatuu lasiin niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole. Täysin sopivaa mummonmehun oloiselle, rubiiniinpunaiselle oluelle. Tässä on sellaista sisäistä luminenssia joka vain korostaa rubiinisia sävyjä – todella kaunis olut! Tuoksukin on mehuisa, juuri sopivan hapan, ja ehdottoman vadelmainen ynnä marjainen. Valmistuksessa käytetty laktoosi tuo pienen vivahteen makeutta, kuin makeaa mustikkapiirakkaa. Varsin kiva tuoksukin!

”Juuri sopivan hapan ja ehdottoman vadelmainen” – tämä kuvaus sopii myös makuun! Happamuus on todellakin maltillista, eikä toisaalta marjaisuudessa olla menty makeudessa överiksi. Tämä ei ole limua, eikä konsentraattia, vaan juuri oikean vahvuista mehua. Oluen suutuntuma on kevyen pirskahteleva, joka yltää makuun miellyttävänä raikkautena. Jos jotain tästä pitää kritisoida, niin ihan loppua kohden rungosta tuntuu puhti loppuvan eikä jälkimakua ole kuin nimeksi. Erittäin miellyttävä, sopivan kevyt ja helppo kesäillan ollut on kuitenkin kyseessä; tämä pienoinen kauneusvirhe ei makunautintoa mainittavasti huononna.

Morphosis #002 on oikea kuisti- tai parvekeolut. Tämä on kuin luotu auringonlaskuja, kesäiltoja ja rauhallisia hetkiä varten oman kodin piirissä. Tämä ei kuulu sisätiloihin, pimeisiin ravintoloihin tai kadunvarsien terasseille. Oman kodin rauhassa, hyvässä rauhallisessa seurassa, tämä erittäin hyvä olut pääsee oikeuksiinsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s