Organized Chaos

on

Stigbergets Bryggeri, Ruotsi & Great State Aleworks, Intia. Sour ale, 5%. Tölkki, 0.33l.

Stigberget on ruotsalaisia uudemman aallon pienpanimoita, joita näyttäisi nousevan esiin maan ”uuden pienpanimoskenen” pioneerien, esim. mainion Brewskin jalanjäljissä. Panimon oluita on näkynyt esim. Pienessä ja muuallakin, mutta aika vähän Ummikot ovat näitä maistaneet. Great State Aleworks puolestaan on intialainen pienpanimo – sepäs onkin eksoottista! Aivan varmasti ensimmäinen sikäläinen craft beer, jonka juomme.

Guava chili sour, siinäpä jännä kuvaus oluelle. Lasiin tämä jännyys kaatuu niukasti vaahdoten. Väriltään se on samean ja hailakan oranssinkeltainen, hyvin mehumainen etenkin kun pysyväiskerrosta ei vaahdossa ole lainkaan. Tuoksusta aistii chilin hyvin selvästi. Muuten tuoksu on suolainen, hedelmäinen ja trooppinen. Aika perus moderni hedelmäsour, mutta hyvä.

Maku on ikävä kyllä vähän ohut ja vetinen. Chili on vain häilyvä aistimus taustalla, ja hedelmäisyys jää kovin valjuksi. Tämä ei ole tulinen, muttei myöskään hapan. Eikä trooppinen. Tämä on vain valju. Organized Chaos on hyvin mitäänsanomaton olut, jota ei ehkä varsinaisesti huonoksi voi haukkua – mutta pettymykseksi kyllä.

Organized Chaosissa on yritystä ja potentiaalia kyllä, mutta ikävä kyllä läheltä mänemisestä ei piiä: melkein hyvä ei riitä. Tämän oluen pitäisi olla paljon rohkeampi, röyhkeämpi ja tuhdimpi kyetäkseen kilpailemaan esim. Brewskin tai kotimaisen CoolHeadin hapanoluiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s