Katten DIPA

on

Stigbergets Bryggeri & O/O Bryggeri, Ruotsi. Double IPA, 8%. Tölkki, 0.44l.

Arvon ja armon blogistinne ovat kissaihmisiä – niitä on tässä taloudessa peräti neljä. Ei siis ole vaikea arvata, että tämä olut tarttui haaviin ihan vaan etiketin takia. No, ei toki haitannut että toisena kahdesta panimosta on jokseenkin mainio Stigbergets, mutta vaikka olisi ollut jämempi panimo olisi etiketti johtanut ostotapahtumaan.

Lasiin kissatuplaipa kaatuu alkuun melko tavanomaisesti, mutta tölkin loppukolmannes tulee paksuna, sankan vaahtoisana puurona ulos. Kaatovaiheen vaahtokerros ei silti ole ylen paksu, vain kolmisen milliä. Pysyväiskerros on hiivaisen oloinen, samea utukerros oluen päällä. Väriltään olut on hailakan, trooppisen oranssinkeltainen, ja hyvin samea. Samea, roskainen, paksu ja tuoremehuisa. Tuoksu on trooppisen humaloitu, sitruksinen, lievän greippinen, kermaisen tanakka ja hyvin NEIPA-henkinen, vaikkei olut NEIPA:ksi tai edes hazyksi ole luokiteltu. Mukava tuoksu.

Suutuntumasta tuntee, että tämä on DIPA: paksu, kuohkea ja kermainen. Maussa on paljon appelsiinin valkoisen sisäkuoren kuivan kitkerää katkeroa, lievän makeutettua greippisyyttä, ripaus hazy/NEIPA-tyylistä mehuisuutta, ja aitohedelmäistä tuoremehumaisuutta. Onpahan varsin hyvä olut, jos nyt ei kuitenkaan mikään maailmoja mullistava; makumaailma on nimittäin melko peruskauraa modernien IPA-oluiden saralla. Toisin sanoen roskaisen tuoremehuisa runko, joka kääntyy kuivan sitruksiseksi, trooppiseksi mutta karvaaksi jälkimauksi.

Katten DIPA on taas yksi todiste Stigbergetin osaamisesta (ja O/O:n myös, toki!). Vaikkei kissadipa ole se kaikkein omaperäisin tai uraauurtavin olut, on se erittäin mallikas, tanakka NEIPA/Hazy-suunnan kanssa flirttaileva DIPA. Suhteellisesta vahvuudestaan huolimatta Katten DIPA on helposti juotava, mutta helppous ei ole yhtä kuin yhdentekevyys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s