Candy2

on

Dugges Bryggeri, Ruotsi. Imperial pastry stout, 11.5%. Pullo, 0.33 l.

Siitä onkin vähän aikaa, kun olemme oluita arvioineet – arvon blogisteillanne kävi kylässä vieras nimeltä korona (ei se olut), ja hetken olimme vähän poissa pelistä maku- ja hajuaistivajavaisuuksien takia. Nyt on kuitenkin tauti selätetty, ja koska on joulu, on oikea hetki nauttia tummia, övereitä oluita – eli kaapista Duggesin tätä osastoa edustava mangokookostonkapapusuklaastout lasiin ja arviota raapustelemaan!

Lasiin Duggesin ainesosahirviö kaatuu käytännössä vaahdotta; aivan pientä kerrosta muodostuu, joka katoaa heti. Väriltään olut on melkolailla musta, valoakaan vasten ei näy sävyjä. Tuoksu on todellakin mitä ainesosaluettelo lupaa: mangoa, kookosta ja tummaa, suklaista makeutta. Mangon takia tuoksu on yllättävän raikas – oikein miellyttävä, hiukan suklaakonvehtimainen tuoksu. Sopii jouluun, tähän suklaakonvehtienkin vuodenaikaan.

Makukin on melkoisen jännä. Siinä missä tuoksussa kahvia ei liiemmin ollut, toimii maun pohjana tanakan tumma kahvisuus. Sen päällä on kaakaomaista suklaisuutta, trooppista hedelmäisyyttä ja suorastaan imelää makeutta. Mieleen tulee hedelmäinen, kylmä kahvidrinkki tai viinalla kostutettu suklainen hedelmäkakku. Heti alusta asti nielussa närästää sen verran vahvasti, että tietää juovansa stydiä olutta. Mangon ja kookoksen trooppinen makeus on toimivassa tasapainossa kahvin, suklaan ja oluttyylin tummuuden kanssa, tehden tästä sinänsä kyllä överin, muttei holtittoman tasapainottoman juomakokemuksen. Tuoksun raikkautta tässä ei ole, mutta mangon hedelmäisyys pitää oluen kaukana ylilyönneistä tyylilajissa joka pitkälti perustuu ylilyönteihin – ja tämä on Candy2:lle kehu.

Candy2 on oikeastaan melko hyvä ja erityisen sopiva toisen jouluahtamispäivän jälkiruokajuoma. Se on hyvinkin leivosmainen tyylinsä mukaisesti, suklaakonvehtimainen, ja toisaalta kaakaomaisuutensa takia hyvin kylmään talvi-iltaan sopiva juoma. Mango antaa kivan omaperäistä sivukierrettä muuten melko tyypilliselle, joskin hyvälle pastry stoutin makumaailmalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s