Macaroon Machine

on

Moersleutel Craft Brewery, Alankomaat. Imperial pastry stout, 10 %. Tölkki, 0.44 l.

Pastry stout on tyyli, josta sai jossain vaiheessa aika ison yliannostuksen. Emme taida olla ainoita, sillä tuntuu, että tyyliä ei enää saa ihan yhtä paljon kuin ennen. Tämä on ihan hyvä, sillä lopulta aika yksioikoiseksi paljastuneen tyylin kohdalla runsaudenpula on todellinen ongelma. Harvemmin nautittuna pastry stout saattaakin jaksaa innostaa. Kokeillaan jaksaako nyt, Moersleutelin kookos-pastry stoutin muodossa.

Lasiin Macaroon Machine kaatuu vain kevyesti vaahdoten. Pysyväiskerros vaahdosta on lähinnä ohut kranssi lasin reunaa vasten ja vähän utua oluen pinnalla. Olut on väriltään vahvuudelle sopien musta. Valoa vasten tosin näkyy vähän mahongin tummaa punaa: ei ihan läpitunkematonta pimeyttä tarjoilla. Tuoksu on kookoksinen, ja todellakin, hiukan macaron-leivosmainen. Ällömakea ja kuohkea. Kaakaomainen. Sen ohella ei tummuutta löydy, eikä tuoksu ole kovin syvä. Ihan perusjees tyylille.

Suutuntuma on miellyttävän kuohkea. Hiukan yllättäen kookos ei ole makeaa – pastry stoutissa olisi odottanut nimenomaan suorastaan imelää kookosmaisuutta. Tämä on päinvastoin kuivaa, ettemme sanoisi jopa ripauksen puumaista. Sen alla maistuu kalseaa vaniljaa ja viinaa. Kuivuus, kookos ja vanilja tuottavat hiukan yrttisen, etäisen eukalyptusmaisen lopputuloksen. Suklainen makeus jää aivan liian taustalle, minkä takia lopputulos kallistuu hiukan litteään päin. Ja, tyylille tyypillisesti, paljastaa kaikki korttinsa kerralla: maku ei juodessa kehity mihinkään suuntaan. Vain viinaisa polttelu nielussa yltyy.

Macaroon Machine jää pastry stoutien kovimmasta kärjestä aika kauas, muttei ole mitenkään toivoton olut. Kookoksen kuivuus tekee tästä jopa hiukan erikoisen tyylissään, mikä on varmasti omiaan jakamaan mielipiteitä. Ainakin meidän kahden henkilön raatimme mielipiteitä se jakaa: yksi tykkää, toinen vähemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s