Cocoa Mint Stout

wp_20161214_002

Thornbridge, Englanti. Milk/sweet Stout, 6%. Pullo, 0.5l.

Ja kalenterin perkaus jatkuu. Thornbridge panimona on tuttu useamman oluen muodossa – talvitumma Cocoa Wonderland on aivan ihana, kun taas imperiali St. Petersburg oli melko kehno, Bamberg -savuolut oli heikko Schlenkerlakopio, ja Jaipur on ihan kelpo IPA. Eli spektrin molempaa päätä löytyy, mutta painotus on ollut heikompaan kuitenkin.

Katsotaan mihin tästä on.

Cocoa Mint Stout kaatuu tuoppiin niukasti vaahdoten, eikä pinnalle jää kuin ohut, hiukan mokkainen kerros vaahtoa. Väriltään Cocoa Mint Stout on hyvin musta, jossa kuitenkin on nätti pieni verirubiinin häivähdys. Tuoksu on hyvin pitkälti samanlainen kuin Cocoa Wonderlandin: kauniin ja aidon suklainen, täyteläinen, makea, herkullinen. Minttuakin löytyy, sopivan mietona ja hienovaraisena jottei varasta huomiota tuoksun upealta suklaisuudelta. Kerrassaan valloittava tuoksu!

Maku ei ikävä kyllä ole Cocoa Wonderlandin tasoa, ollen rungoltaan aavistuksen ohut. Minttuisuus on kuitenkin juuri presiis, aivan kuten tuoksussakin, eli tarpeeksi hienovarainen ettei se varasta koko show’ta alla lymyilevältä suklaisuudelta. Ikävä kyllä mausta puuttuu tuoksun täyteläinen, makea tuhtius, jota yrittää paikata melko yksiulotteinen ja tylsä maltainen paahtuneisuus. Minttukin katoaa jälkimausta harmillisen nopeasti.

Ikävä kyllä Cocoa Mint Stoutin kohdalla upean tuoksun alta paljastuu syvän keskinkertainen ja melko tylsä stout. Hyvin harmillista, sillä tämä olisi voinut olla upea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s