Aurrera Stanitsa Bourbon Barrel Aged

on

Laugar Brewery, Espanja. Russian imperial stout, 11.2%. Pullo, 0.33l.

Sitäpä voi taas miettiä mielekkyyttä arvioida tätäkään olutta, kun emme ole perusversiota maistaneet. Vaan se on kuules henkilökohtainen voi voi jos olet sitä mieltä ettei kannattaisi, sillä me nyt kuitenkin arvioimme tämän oluen. Eikä meillä ole kuolemanpelkoakaan.

Lasiin tynnyriversio Aurrera Stanitsasta kaatuu oikeastaan täysin vaahtoamatta, eikä sitä vaahtoa myöskään maagisesti ilmaannu pysyväiskerrokseen. Väriltään tämä musta tökötti on mustaa, myös valoa vasten. Paksuakin se on. Oluen valmistuksessa on käytetty kahvia, vaniljaa ja muscovadosokeria. Siltikin tuoksu on ihan imperial stoutin, ei edellä lueteltujen ainesosien: paksu, tumma, viinainen, tosi tumman suklainen. Bourbonia aistii vähän, kahviakin, mutta ei dominoivana. Ja vaniljaakin voi löytää, mutta toisaalta, onpa se myös yksi bourbonin tyypillisistä piirteistä. Tulee vähän tietyt Hoppin’ Frogin tummat mieleen tästä tuhdista, makeasta ja paksun tummasta tuoksusta – ja tämähän on tietenkin kehu!

Oluen suutuntuma on paksu ja pehmeä. Happoa ei ole käytännössä lainkaan, mikä tekee oluesta suorastaan samettisen suussa. Myös maku on pehmeä: tynnyri ja vahvuus eivät tunnu rungossa terävänä viinaisuutena, vaikka kurkussa poltteleekin. Tumma suklaa, pehmeä kahvi ja hienovarainen vaniljan makeus antavat Aurrera Stanitsan BA-versiolle kosolti paksuutta runkoon. Bourbontynnyrin maku on hyvin hienovarainen; kyllä sen taustalla tuntee, mutta sen ei anneta dominoida. Lopputulos on olut, joka ei ehkä perinteiseltä Russian imperial stoutilta maistu, mutta erinomaisen hyvältä kuitenkin. Paksu, tahmea, tumma ja raskas Aurrera Stanitsa on russianin sijasta pikemminkin moderni american imperial stout – tämmöisen paksuuden, tuhtiuden ja suklaisen maun yhdistää enemmän nimenomaan jenkkityyliin.

Aurrera Stanitsan tynnyrikypsytetty versio on erittäin mainio moderni, vahva stout. Se ei ole ihan siitä kompleksisimmasta päästä, mutta välttää myös pahimmat ylilyönnit. Tasapainoinen mutta hevi, Aurrera Stanitsan pikkupullosta riittää vallan mainiosti kahdelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s